כתבת סופהשבוע

מיזם מירמבה להעצמה נשית כלכלית

מיזם מירמבה להעצמה נשית כלכלית

???
תחום פעילות

אם יש לך סיפור מעניין ואת מעוניינת לשבת על כוס קפה עם הכתבת שלנו, מוזמנת ליצור קשר עם מערכת המגזין

קטגוריות

06.

08.

הצטרפו אלינו לקבלת ניוזלטר

ערב דרום-איטלקי במושב שדה יצחק: סדנה שהיא חגיגה של טעם ואנשים

שילוב בין אהבה לאוכל, לאנשים ולמוזיקה איטלקית מזמין להאט ולהנות מהכאן ועכשיו

סדנת בישול דרום איטליה בקסרול מושב שדה יצחק

סדנת בישול דרום איטליה. קסרול שדה יצחק

קרדיט תמונה: פרטי

יש רגעים בחיים שבהם חוויות קולינריות וחברתיות מתמזגות זו בזו בהרמוניה מושלמת – ריח, טעם, אווירה ואנשים מתחברים ליצירה של משהו הרבה מעבר לארוחה. אלו הרגעים שבהם הלב מתמלא שמחה פשוטה שמזכירה לך כמה עונג יש בפרטים הקטנים. כך הרגשתי כשהגעתי לסדנת הבישול הדרום איטלקית של קסרול, שהתקיימה במושב הפסטורלי שדה יצחק.

ערב איטלקי בלב המושב

הגעתי בשעת ערב מוקדמת לחצר קסומה, עטופה בירוק של עצי פרי וצמחי תבלין. קיבל את פנינו שף אמיר הניק, דמות עם כריזמה שקטה וחיוך רחב המשרה תחושת ביטחון שהערב הולך להיות לנו "טעים". מוזיקה איטלקית נעימה מילאה את הרקע, יין אדום ולבן חיכה לנו לצד פוקצ'ה חמימה ומטבלים איטלקיים.

התחלנו מהבסיס – בצק לפסטה. בידיים לא מיומנות, אך סקרניות, לשתי, קימחתי, רידדתי – ובהדרכתו של אמיר הרגשתי איך אני הופכת, ולו לרגע, לסבתא איטלקייה בכפר קטן בדרום איטליה.
הכנו פסטה טרייה ללזניה ופסטה רחבה לפטוצ’יני, שידעה לספוג את הרוטב כמו שצריך. אמיר דיבר על הרגש שבבישול, על הנדיבות שיש להכניס לכל מנה. בין לבין לגמנו יין ודיברנו על החיים – על אוכל כאהבה, על ריחות שמעלים זיכרונות ילדות ועל המשמעות של לאכול משהו שיצרת בעצמך.
בהמשך רידדנו בצק לפיצה אישית – כל אחד קיבל חופש מוחלט לבחור את התוספות האהובות עליו. בנוסף יצרנו כדורי ריזוטו קריספיים במילוי גבינות, שנטרפו בדיפ של רוטב עגבניות חם. כל אחד יצר לעצמו סלט אישי בהרכב האהוב עליו, מה שמילא את השולחן בצבעים ירוקים, אדומים וצהובים – כאילו יצאנו אל שוק איכרים באיטליה.
ואז – הקינוח. כדורי "פאני פורי" ממולאים בגבינת מסקרפונה רכה וזילוף קפה אספרסו חזק ומריר. מתוק-מר-קרמי – איזון מושלם.

הרגע הזה שבו הכול מתחבר

לבסוף, התיישבנו כולנו לארוחה משותפת. היה בזה משהו כמעט טקסי – שקט נעים של שביעות רצון, חיוכים מחליפים מילים, ואנשים זרים שהפכו פתאום למכרים. השולחן היה עמוס בכל טוב, אבל בעיקר – בהרגשה של עשינו את זה. יחד.

הרגע הזה שבו הכול מתחבר

יותר מכול, הסדנה הזו הייתה תזכורת – שבישול הוא לא רק טכניקה. הוא רגש, הוא נדיבות, הוא הקשבה. בישול דרום-איטלקי הוא דרך חיים – כזו שמכבדת את הפשטות, חוגגת את הטרי, ומזמינה אותך להרגיש.
חזרתי הביתה עם בטן מלאה, לב חם, מתכונים ושיעור קטן שלא כתוב באף ספר מתכונים: לפעמים, כל מה שצריך זה שמן זית טוב, מוזיקה נעימה, ואנשים טובים ליד השולחן.

תמונה של קסרול - סדנאות בישול ואפיה באווירה כפרית

קסרול - סדנאות בישול ואפיה באווירה כפרית

סדנאות בישול בקבוצה קטנה עם יחס אישי בסטודיו כפרי וחצי שקוף
052-7777368 | מושב שדה יצחק, הפיקוס 34

כתבות אחרונות

ערב הפרשת חלה בהובלת הילה אדל מלעי

ערב מיוחד ומרגש של הפרשת חלה התקיים לאחרונה בהפקתה של הילה אדל מלעי, מייסדת "הבית לאימון אישי, רגשי ורוחני לנשים". האירוע, שחיבר בין מסורת עתיקה לחוויה נשית מעצימה, הותיר רושם עמוק על כל המשתתפות

קראי עוד »
לחם מחמצת מגזין 60 פלוס צילום דפנה אילון

לחם מחמצת בניחוח פראי

תקופת הקורונה הביאה עימה טרנדים בעשייה במטבח הביתי ובעיקר באפייה. ואם כבר לאפות אז לפחות בריא. בתקופה זו, לחם המחמצת כבש את תחום הלחמים ולחם הדגל המדובר לאחרונה, הוא הלחם הפראי, המפתיע בפשטות הכנתו וטעמו המופלא

קראי עוד »